Workshops

Najaar 2018: Workshop ‘van ballast naar balans’

De huidige maatschappij stelt hoge eisen aan ons. Het leven gaat snel en veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. Op je werk word je uitgedaagd om flexibel en alert te zijn. En ook privé wordt er van alles van je gevraagd of sta je onder druk (opvoeding kinderen, mantelzorg, gezondheidsklachten). Soms is het moeilijk om dan nog balans te ervaren. En voelt je leven steeds meer als ballast. Daarover gaat deze workshop.

Over de workshop

Om goed om te kunnen gaan met druk van buitenaf moeten we beschikken over bepaalde vaardigheden en bepaald gedrag. Ben je bijvoorbeeld in staat om grenzen te stellen, los te komen van je werk, te ontladen, te genieten, te ontspannen? Allemaal zaken die helpen om balans te brengen tussen actie en rust, gejaagdheid en kalmte. Maar hoe zorg je hier nou voor?

De workshop draait om voelen, doen en ervaren. Met behulp van theorie, lichaamsgerichte (ervarings)oefeningen, inzichtgevende vragen en systemische oefeningen, word je je bewust van vaardigheden die jou zullen helpen meer persoonlijke balans te ervaren. Ook kijken we in de workshop naar de oorsprong en het ontstaan van bepaalde niet helpende gedragingen en gevoelens. Door het teruggaan naar die oorsprong ontstaat ruimte voor nieuw gedrag.

Wij zijn van mening dat wanneer je eenmaal iets gevoeld of ervaren hebt, je het nooit zult vergeten! Onze workshop is dan ook zeer ervaringsgericht. Daardoor lukt het om oude patronen wezenlijk te veranderen.  We versterken gezond en helpend gedrag, zodat je daadwerkelijk anders om kunt gaan met de druk(te) van het leven.

Voor wie?

  • je voelt je overbelast
  • je bent op zoek naar een betere balans in je leven. Een balans waarin je met meer energie, vrijheid, losheid en openheid de dingen in je leven aan kunt gaan.
  • theoretisch snap je misschien wel wat je zou moeten veranderen, maar het lukt je maar niet om het daadwerkelijk te doen.
  • je hebt daarbij mogelijk ook het gevoel vast te zitten in oude denk- en gedragspatronen.

Opzet en data

De workshop bestaat uit in totaal 3 dagdelen en wordt gegeven door Cynthia van der Zwan, systemisch coach, en Tessa Lenderink, haptotherapeut. De data zijn:

  • dinsdag 25 september 2018 (09:00 – 12:30 uur)
  • donderdag 11 oktober 2018 (13:00 – 16:30 uur)
  • donderdag 1 november 2018 (13:00 – 16:30 uur) 

De workshop wordt gegeven in een groep van maximaal 6 personen. De oefeningen worden groepsgewijs of in twee- of drietallen aangeboden. Daarbij doorloopt ieder zijn/haar eigen individuele proces. Ook is er voor iedere deelnemer de mogelijkheid om op 1 van de 3 workshopdagen een persoonlijke, systemische verkenning of (familie)opstelling te doen onder begeleiding van de trainers.

Het is mogelijk om, aansluitend aan de workshop, je proces voort te zetten met behulp van systemische, haptotherapeutische en/of psychologische individuele begeleiding.

Kosten en locatie

De totale kosten van deze workshop bedragen 195,- euro. De workshop wordt gegeven in ‘het knooppunt’ te Voorschoten. Adres: Christiaan Huygensstraat 10-C, 2251 CH Voorschoten.

Geïnteresseerd? Vragen? 

Neem dan contact op met mij (info@tessalenderink.nl / 06-82004862) of Cynthia van der Zwan (info@inperspectief.net / 06-81572517).