Over Tessa

Mijn naam is Tessa Lenderink. In de zomer van 2014 ben ik begonnen met mijn praktijk voor haptotherapie in Oegstgeest. Aanvankelijk combineerde ik dit met mijn baan als leidinggevende bij revalidatiecentrum Heliomare (arbeidsintegratie). Sinds januari 2018 richt ik me helemaal op mijn werk als haptotherapeut. Mijn eerdere werkervaring als fysio-/manueeltherapeut en leidinggevende in de (arbeids)revalidatie neem ik in mijn haptotherapeutische begeleiding mee.

Van jongsafaan heb ik interesse in de mens en zijn/haar lichaam. Als enthousiast sporter, coach van sporters en fysiotherapeut heb ik gemerkt dat ons lichaam een enorme kracht, wijsheid en zeggingskracht in zich heeft. Als we er maar naar (durven) luisteren en we ons lichaam – en dus ook onszelf – met respect en gevoel behandelen.

In mijn werk in de arbeidsrevalidatie merkte ik meer en meer hoe lichaam en geest op elkaar inspelen en elkaar beïnvloeden. Ik kon me steeds minder vinden in een louter fysieke aanpak en kwam in aanraking met haptotherapie. In haptotherapie komt alles voor mij samen. Via het lichaam reik ik aan hoe je (weer) in contact kunt komen met jezelf, met de prettige en minder prettige verhalen die zich in je lichaam hebben opgeslagen, met je kracht, je emoties en gevoelens.

Ik ben gediplomeerd haptotherapeut en aangesloten bij de beroepsvereniging VVH (lidnummer 752-A).

_94A7215(klein)

” There is a vitality, a life force, an energy, a quickening, that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, this expression is unique ” 

Martha Graham, danseres / choreograaf